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LEGAL ADVICE 
 

Moved: Cr BJ Richards                     Seconded: Cr VS Morley 
That pursuant to the provisions of Section 90(2) of the Local Government Act 1999, that the 
public be excluded from attendance at the Meeting, it being necessary and appropriate discuss 
and consider a matter in confidence, the matter, pursuant to Section 90(3)(h) being legal 
advice. 
CARRIED 
 
The Chief Executive Office gave a verbal report to Councillors regarding Legal Advice 
received concerning a number of recent matters that Council is dealing with, and confirming 
administrations understanding of the situations. 
 
Councillors also discussed the recent correspondence from the Remarkable Ratepayers & 
Residents Association being addressed to the Mayor (not Council), and the responsibility of 
the Mayor to acknowledge or respond in the first instance in a timely manner. 
 
Councillors noted that it was not possible for the Mayor to have the necessary information to 
be able to respond personally (especially if it were about operational or governance matters), 
and agreed that the Mayor would respond, acknowledging the correspondence and advising 
that the matter would be referred to the Chief Executive Officer for a written response.   A 
standard template would be developed for the Mayor’s consideration. 
 
 
Moved: Cr BJ Richards                           Seconded: Cr CE Nottle 
That the Council, having considered this matter in confidence pursuant to section 90(2) and 
(3)(h) of the Local Government Act 1999, now resolves, pursuant to Section 91(7) & (9) of the 
Act, that all documents and discussions relating to Item 4 remain confidential for a period of 
five (5) years from the date of this Meeting, and in any case, that this Order be reviewed at 
least once in every year during the period of confidentiality.  
CARRIED 
Moved: Cr BJ Richards                  Seconded: Cr DP Norton 
That the Community Question Time Policy be amended for clarification at paragraph 2.2 by 
inserting the words “by the person wishing to ask the question being present at the Meeting,” 
after the words “to be put”. 
CARRIED 
 

 


